מדריכים כמו בקונדיטריה – המדריך לעוגת גבינה מושלמת

מדריכים

כמו בקונדיטריה - המדריך לעוגת גבינה מושלמת

  • עוגות
  • *
  • שבועות
מיקי שמו

מיקי שמו

אפיית עוגת גבינה שונה במעט מאפייה של עוגות רגילות. המרקם העדין, השכבה הקרמית והגובה – כולם דורשים תשומת לב מיוחדת. החדשות הטובות? זה פשוט יותר ממה שנדמה – אם מקפידים על הכללים הנכונים.

 

גובה הבלילה הוא גובה העוגה

הגובה הסופי של עוגת גבינה נקבע לפי גובה הבלילה לפני האפייה – לא לפי מה שקורה בתנור.
אם במהלך האפייה העוגה "תתנפח", היא תחזור לגובה המקורי שלה לאחר שתתייצב. לכן חשוב לא למלא תבנית עד הסוף - רק עד 3/4 גובה.

 

הקצפה במידה

חשוב לא להקציף את המסה יותר מדי, כדי לא להכניס אוויר מיותר שיגרום לקריסת העוגה באפייה או בקירור.
אם במתכון מפרידים ביצים - הקציפו את החלבונים בלבד, יחד עם כל כמות הסוכר.
כך תתקבל קצפת מבריקה וקרמית - לא יבשה.

תנור – בלי טורבו

השתמשו בתוכנית רגילה – לא טורבו. חום אחיד ועדין יאפשר לעוגה לעלות בגובה מבלי להיסדק או להתייבש.

 

אווירה של אדים

כדי למנוע יובש ולסייע לעוגה לעלות בצורה אחידה, הניחו תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. האדים שיווצרו שומרים על לחות ומונעים סדקים.

 

סדקים? לא נורא בכלל

גם אם נוצרו סדקים – אין סיבה להילחץ, אפשר לטשטש אותם בקלות עם קצפת, קרם מסקרפונה, ריבת פרי או גנאש.

 

קירור – שלב קריטי

לאחר שהעוגה הצטננה בטמפרטורת החדר, הכניסו אותה למקרר ללילה שלם. זה יאפשר למלית הגבינה להתייצב, והטעמים יתמזגו כמו שצריך.

ניפוץ מיתוסים אפשר, מותר ותקין: לפתוח את דלת התנור בזמן האפייה, להוציא את העוגה באמצע ולחזור בהמשך. העוגה לא תצנח בגלל זה – אם היא נאפתה נכון.

אולי תאהבו גם...

מתכונים קשורים

כלי נגישות
אתר זה רשום ב-wpml.org כאתר פיתוח. עבור אל מפתח אתר ייצור אל remove this banner.