מתכונים עוגת שמרים קקאו ושטרוייזל

מתכונים

עוגת שמרים קקאו ושטרוייזל

  • עוגות
  • icon to_make_2_english_cake_pans 3 עוגות שמרים בתבנית באורך 30 ס"מ

שלבי הכנה

1 מכינים את הבצק: מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית – איטית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

2 מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים כדקה נוספת. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

3 מכינים את המלית: מערבבים סוכר, קקאו וקפה נמס בקערית (ללא החמאה).

4 מכינים את השטרוייזל: מערבבים בידיים את חומרי השטרוייזל רק עד לקבלת תערובת פירורית (נזהרים לא ללוש יותר מדי כדי שלא ייווצר בצק אחיד).

5 מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X35 ס"מ ובעובי של עד כ-1/2 ס"מ. מברישים בחמאה מומסת ומפזרים את המלית. מגלגלים מ-2 הצדדים של המלבן ויוצרים 2 גלילים מחוברים בתחתיתם כמו ספר תורה. מניחים בתבנית משומנת, מברישים בביצה ומפזרים מעל את ה"שטרוייזל". מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה ורבע.

6 מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ-35 דקות עד להזהבה מצננים ובוזקים אבקת סוכר מעל.

עוגת שמרים עם טוויסט שמקנה לעוגה ציפוי חגיגי המתפצפץ בפה!

לבצק:

 

למלית:

לשטרוייזל:

לציפוי:

מתכונים

כלי נגישות
אתר זה רשום ב-wpml.org כאתר פיתוח. עבור אל מפתח אתר ייצור אל remove this banner.